[:lt]HI99164 Nešiojamas pH/temperatūros matuoklis jogurto analizei[:en]HI99164 Portable pH/Temperature Meter for Yogurt Analysis[:] — HI99164 Nešiojamas pH/temperatūros matuoklis jogurto analizei [:lt]Nešiojamas pH matuoklis vyno analizei - HI99111[:en]Portable pH Meter for Wine Analysis - HI99111[:] Nešiojamas pH matuoklis vyno analizei - HI99111 —

HI99165 Nešiojamas pH/temperatūros matuoklis sūrio analizei

500.00  + PVM

Nešiojamasis pH matuoklis HI99165 kartu su FC2423 kombinuotu pH elektrodu skirtas matuoti pH sūrio gamybos metu.
Produkto kodas: HI99165 Kategorijos: , Žyma:

Tik išankstinis užsakymas - prekės pristatytas gali trukti 2-3 savaites.

Nešiojamasis pH matuoklis HI99165 kartu su FC2423 kombinuotu pH elektrodu skirtas matuoti pH sūrio gamybos metu.

HI99165 yra lengvas, nešiojamas pH ir temperatūros matuoklis. Jame yra dviejų mygtukų valdymo sistema, kuria paprasta naudotis. Jis turi vandeniui atsparų ir kompaktišką korpusą, didelį dviejų eilučių ekraną ir automatinį pH kalibravimą viename ar dviejuose taškuose.

FC2423 yra įsiskverbimo stiliaus pH elektrodas su kūginiu jutikliu ir turi lengvai valomą nerūdijančio plieno apvalkalą ir gelio užpildytą jungtį su laisvosios difuzijos įvorės stiliaus etikete. Elektrodas skirtas įsiskverbti į kietąsias medžiagas ir emulsijas, skirtas tiesiogiai matuoti sūrio produktų pH.

FC2423 turi įmontuotą temperatūros jutiklį, skirtą temperatūrai kompensuoti, ir integruotą išankstinį stiprintuvą, kad būtų galima išmatuoti triukšmą ir elektros trukdžius.


Taikymo svarba

pH matavimas yra labai svarbus viso sūrio gamybos metu. Nuo pirminių gaunamo pieno matavimų iki galutinių brandinto sūrio matavimų pH yra svarbiausias sūrio kokybės ir saugos kontrolės parametras.

Pieno rūgštėjimas prasideda pridedant bakterijų ir fermento. Bakterijos vartoja laktozę ir sukuria pieno rūgštį kaip šalutinį fermentacijos produktą, sumažindamos pieno pH. Kai pienas pasiekia tam tikrą pH, įpilama fermento. Šliužo fermentai padeda pagreitinti varškės susidarymą ir sukurti kietesnę medžiagą. Sūrininkams, kurie skiedžia savo fermentą, praskiedžiamo vandens pH taip pat yra labai svarbus; vanduo, kurio pH yra artimesnis 7 ar didesnis, gali išjungti fermentą, sukeldamas krešėjimo problemų.

Kai varškė supjaustoma, išmaišoma ir iškepama, skystos išrūgos turi būti nusausintos. Išrūgų pH nusausinant tiesiogiai veikia galutinio sūrio produkto sudėtį ir tekstūrą. Išrūgos, kurių pH yra santykinai aukštas, prisideda prie didesnio kalcio ir fosfatų kiekio ir sukuria kietesnę varškę. Įprasti pH lygiai nusausinant gali skirtis priklausomai nuo sūrio rūšies; Pavyzdžiui, šveicariškas sūris nusausinamas tarp pH 6,3 ir 6,5, o Čederio sūris – nuo 6,0 iki 6,2.


Kitus malimo ir sūdymo etapus taip pat veikia pH. Malimo metu varškė supjaustoma į mažesnius gabalėlius, kad sūris būtų paruoštas sūdyti, o varškė, kurios malimo pH yra mažesnis, sukuria kietesnį sūrį. Žemas pH taip pat padidins druskos absorbciją sūdymo etape.

Kai varškė suspaudžiama į galutinę kietą formą, pH tiesiogiai daro įtaką. Jei spaudžiant pH yra per didelis, varškė taip pat nesusijungs ir galutinis sūris bus atviresnės tekstūros.

Sūrymo metu sūris sugeria druską iš sūrymo tirpalo ir praranda drėgmės perteklių. Sūrymo pH turėtų būti artimas sūrio pH, kad būtų užtikrinta jonų, tokių kaip kalcis ir vandenilis, pusiausvyra. Jei sūrymo metu atsiranda disbalansas, galutinis produktas gali turėti žievės defektų, spalvos pakitimų, susilpnėjusi tekstūra ir trumpesnis galiojimo laikas.

Sūris turi patekti į siaurą pH diapazoną, kad būtų sukurta optimali aplinka mikrobiniams ir fermentiniams procesams, vykstantiems nokinimo metu. Brandinant naudojamos bakterijų kultūros yra atsakingos už tokias savybes kaip šveicariško sūrio skylės, baltas pelėsis ant Brie žievės ir Limburgerio sūrio aromatas. Nukrypimas nuo idealaus pH kenkia ne tik bakterijų ekologijai, bet ir sūrio struktūrai. Dėl didesnio pH lygio sūriai gali būti elastingesni, o dėl žemesnio pH – trapesni.


Pagrindinės funkcijos

  • Vienu metu rodomas pH ir temperatūra dideliame dviejų eilučių skystųjų kristalų ekrane
  • Automatinis pH kalibravimas viename ar dviejuose taškuose su dviem įsimenamais buferio rinkiniais (standartinis arba NIST)
  • Pasirenkamas temperatūros vienetas (°C arba °F)
  • Elektrodų būklės indikatorius
  • pH matavimo mV elektrodams patikrinti
  • FC2423 skirtas pH su integruotu temperatūros jutikliu
  • Greito prijungimo zondo sistema
  • Baterijos veikimo trukmės indikatorius ir žemos baterijos aptikimas
  • Klavišo paspaudimo patvirtinimo tonas
  • Automatinio išjungimo funkcija
  • Neperšlampamas korpusas IP67

 

    • Maitinamas baterijomis – leidžia naudoti atokiau nuo maitinimo šaltinio. Baterijos yra įtrauktos į visus gaminius su baterijomis.
    • Rekomenduojami valymo sprendimai: HI700642p valymo tirpalas sūrio nuosėdoms, 25 x 20 ml paketėliai.
    • DIN jungtis.
    • Galima įsigyti atskirai apsauginius guminius dėklus oranžinės (HI710028), mėlynos (HI710029) arba žalios (HI710030) spalvos.

 

Specifikacijos

pH Diapazonas   -2.00 iki 16.00 pH
pH Rezoliucija   0.01 pH
pH Tikslumas   ±0.02 pH
Kalibravimas   automatinis, pasirenkamas vieno ar dviejų taškų buferis, nustatytas standartinis pH 4,01, 7,01, 10,01 arba NIST pH 4,01, 6,86, 9,18
Temperatūros kompensavimas   automatinis nuo -5.0 iki 105.0°C
Temperatūros diapazonas   -5.0 iki 105.0°C
Temperatūros rezoliucija   0.1°C
 Tikslumas   ±0.5°C (iki 60°C); ±1.0°C (išorėje)
mV Diapazonas   ±825 mV (pH-mV)
Rezoliucija   1 mV
Tikslumas   ±1 mV (pH-mV)
Papildomos specifikacijos:    
 Zondas   FC2423 iš anksto sustiprintas pH/temperatūros zondas su nerūdijančio plieno korpusu, DIN jungtimi ir 1 m kabeliu (įtraukta)
 Baterijos tipas / veikimo trukmė   1,5 V AAA (3) / maždaug 1400 valandų nepertraukiamo naudojimo
 Automatinis išsijungimas   automatiškai išsijungia po 8 minučių nenaudojimo
 Aplinka   0 iki 50°C; RH max. 100%
 Matmenys / svoris   154 x 63 x 30 mm / 196g
Korpusas   IP67
Užsakymo informacija:   HI-99165 tiekiamas su FC2423 pH elektrodu su vidiniu temperatūros jutikliu, HI-70004 pH 4,01 buferiniu maišeliu, HI-70007 pH 7,01 buferiniu maišeliu, HI-700642 elektrodų valymo tirpalu (2), baterijomis, naudojimo instrukcija ir tvirtu nešiojamu dėklu.

 


Panašūs produktai