- Vienu metu matuojamas pH ir temperatūra dideliame dviejų eilučių skystųjų kristalų ekrane
- Patogus dizainas su dviem mygtukais
- Specifinis taikymo zondas
- Patvarus, IP67 atsparus vandeniui korpusas
- Vandeniui nelaidus zondo sujungimas
- Zondo būklės indikatorius
- Automatinis pH kalibravimas viename ar dviejuose taškuose dviejuose įsimenamuose buferio rinkiniuose (standartinis arba NIST)
- Ekrano kalibravimo žymos
- pH matavimo mV elektrodams patikrinti
- Pasirenkamas temperatūros vienetas (°C arba °F)
- Automatinio išjungimo funkcija
- Baterijos veikimo trukmės indikatorius ir žemos baterijos aptikimas
PH reikšmė vyno gamyboje
Vyno pH svarbu nustatyti, nes jis turės įtakos galutinio produkto kokybei pagal skonį, spalvą, oksidaciją, cheminį stabilumą ir kitus veiksnius. Paprastai vyndarystėje, kuo didesnis pH rodiklis, tuo mažesnis vyno rūgštingumas. Trys svarbūs veiksniai, lemiantys vyno pH, yra obuolių rūgšties ir vyno rūgšties santykis, kalio kiekis ir bendras rūgšties kiekis. Daugumos vynų pH yra optimaliai nuo 2,9 iki 4,0, o vertės skiriasi priklausomai nuo vyno rūšies. Viršijantys pH 4,0 rodo, kad vynas gali greitai sugesti ir būti chemiškai nestabilus. Mažesnės pH vertės leidžia vynui ilgiau išlikti gaiviam ir išlaikyti originalią spalvą bei skonį. Didelio pH vynas dažniau veisia bakterijas ir tampa netinkamas gerti. Gatavų baltųjų vynų idealus pH yra nuo 3,00 iki 3,30, o galutinis raudonojo vyno pH – nuo 3,40 iki 3,50. Prieš fermentaciją optimalus pH yra nuo 2,9 iki 4,0. Todėl vyno pH veikia ne tik vyno spalvą, bet ir oksidaciją, mielių fermentaciją, baltymų stabilumą, bakterijų augimą ir fermentaciją.
Specifikacijos
pH |
Diapazonas |
-2.00 iki 16.00 pH / -2.0 iki 16.0 pH |
Rezoliucija |
0.01 pH / 0.1 pH |
Tikslumas |
±0.02 pH / ±0.1 pH |
Kalibravimas |
Automatinis, vieno ar dviejų taškų pasirenkamas buferio rinkinio standartas: 4.01; 7,01; 10.01 arba NIST: 4.01; 6,86; 9.18 |
pH-mV |
Diapazonas |
±825 mV |
Rezoliucija |
1 mV |
Tikslumas |
±1 mV |
Temperatūra |
Diapazonas |
-5.0 iki 105.0°C; 23.0 iki 221.0°F |
Rezoliucija |
0.1°C; 0.1°F |
Tikslumas |
±0,5 °C (iki 60 °C), ±1,0 °C (lauke); ±1,0 °F (iki 140 °F), ±2,0 °F (lauke) |
Papildomos specifikacijos |
Temperatūros kompensavimas |
automatinis, nuo -5.0 iki 105.0°C (23.0 iki 221.0°F) |
Zondas (pridėtas) |
FC10483 pH ir temperatūros zondas su plokščiu antgaliu, DIN jungtimi ir 1 m (3,3 colio) kabeliu |
Baterijos tipas / veikimo trukmė |
Maždaug 1,5 V AAA (3) 1400 valandų nepertraukiamo naudojimo |
Automatinis išsijungimas |
pasirenkama: po 8 min., 60 min. arba išjungta funkcija |
Aplinka |
0 iki 50°C (32 iki 122°F); RH max. 100% |
Matmenys |
154 x 63 x 30 mm (6.1 x 2.5 x 1.2”) |
Svoris (su baterijomis) |
196 g (6.91 oz.) |
Korpusas |
IP67 |
Užsakymo informacija |
HI99111 tiekiamas su FC10483 pH/temperatūros zondu su plokščiu antgaliu ir Quick Connect DIN jungtimi su 1 m (3,3 colio) kabeliu, pH 3,00 ir 7,01 buferiniais maišeliais, HI700635 valymo tirpalu vyno nuosėdų maišeliams (2), HI700636 valymo tirpalu vyno dėmėms ( 2), 100 ml stikline, 1,5 V AAA baterijomis (3), matuoklio kalibravimo sertifikatu, zondo kalibravimo sertifikatu, naudojimo instrukcija ir tvirtu nešiojamu dėklu HI710142. |